fredag 24 april 2009

Sötma, salt och bittra tårar

Baloobas!
Nä va fånigt xD
Nu är det vår igen!! Härlig, underbart, skoj, kul.... kan fortsätta huuur länge som helst!

HITTADE DETTA PÅ SKOLANS HEMSIDA:


Pressmeddelande 2009-04-15

Vi är elever från Södermalmsskolans Litteratur- och Dramaprofil (LD), som har fått pengar från staten för att genomföra ett teaterprojekt. Vi har tagit hjälp av manusförfattaren Elisabeth Croneborg och skådespelaren Peter Bergared för att genomföra teaterprojektet.

Eleverna i LD sköter repetitionerna, skriver manus, de sköter även smink och kostym, produktion, regi, ljud och ljus, dokumentation och scenografi. Alla skådespelare i pjäserna är elever och regin sköts mestadels av Peter Bergared.
Manusförfattarna skrev manuset själva assisterade av Elisabeth Croneborg. Arbetet sker under skoltid med vissa undantag.

Teaterprojektet ska resultera i 4 pjäser om förbjuden kärlek under olika årtionden Under spelveckan i 8-12 maj kommer vi att spela 24 föreställningar. Pjäserna är, Bögjävlar som handlar om en kille som blir retad för att han är homosexuell och blir kär i en av killarna som mobbade honom.
På olika sidor av muren handlar om en judinna som bor i ett ghetto som blir kär i en tysk soldat under andra världskriget.
Dom hann ifatt varann på bron handlar om Jenny som har skilda föräldrar. Hon struntar i skolan och mamman blir trött på det och skickar henne till pappan, där hon och hennes plastbror blir kära i varandra.
Ceylon och choklad under månen handlar om två par som får ett elixir i sitt te och blir kära i varandras partner.
Premiären är 8 maj klockan 19.00 på Södermalmsskolan. Pjäserna kommer att spelas 4 ggr/kväll och publiken kommer att vandra runt i de olika lokalerna där pjäserna äger rum.
Måste bara säga att jag har lärt mig mycket av Peter Bergared hur man går in i sin karaktär och lär känna han/hon. Så skapande skola projektet har varit Mycket lärande!!

Inga kommentarer: